Over ons


MVOambitie.nl is opgericht door Marcel Koopman en Lex de Kruif.

Inmiddels hebben we eind 2018 besloten MVOambitie BV op te heffen. De website neemt Lex de Kruif met Houdbaar Ondernemen onder zijn hoede. Zo blijft dit goede initiatief bestaan en kan er nog steeds gebruik van worden gemaakt.

Marcel Koopman 

 

In de 28 jaar die ik bij het ING concern heb gewerkt heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen vooral de laatste jaren hoog op de agenda gestaan. In mijn rol als OR voorzitter heb ik daar ook aan meegedaan en heb ik de complexiteit van het vraagstuk beter leren kennen. Als zelfstandig ondernemer in de internetbranche kan ik mede met deze kennis andere ondernemers, klein en groot, op dit gebied een product bieden wat hen behalve een goed gevoel ook meer klanten én lagere bedrijfskosten brengt. MVO als passie, het mes snijdt aan meer dan 2 kanten!

 

 

Lex de Kruif


De afronding van mijn MBA in 2010 was een thesis over 'koploperschap met MVO'. Ik werd vervolgens zo gegrepen door het belang en de kansen van MVO, dat ik daar iets mee wilde doen in mijn werkzame leven. Op dat moment werkte ik in de verhuurwereld en was ik onder andere binnen de Europese Rental Association actief in een werkgroep 'sustainability'. Vanuit de verhuurwereld, die in zichzelf duidelijk een houdbaar tintje heeft, heb ik de kans gepakt om mijn werk geheel te richten op MVO-advisering. Inmiddels ben ik al enige jaren werkzaam als MVO-adviseur. Ik begeleid bedrijven bij het benutten van hun MVO-kansen. Kansen om geld te besparen en meer omzet te maken. 

Mijn passie: Bedrijven laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een win-winsituatie is voor onderneming en planeet.