Newasco reinigt duurzaam

06/10/2016

Newasco reinigt duurzaam

MVOambitie in een ander licht - 225 jaar Wasserij Van Houten

Duurzaamheid is volhoudbaarheid. We hebben het daarbij óók over de lengte van relaties en de ouderdom van bedrijven. Een bijzonder voorbeeld is wasserij Newasco Van Houten in Heemstede welke dit jaar 225 jaar bestaat. Het is hiermee het oudste bedrijf van Heemstede en een van de oudste nog bestaande bedrijven in Nederland. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het bedrijf altijd in de familie is gebleven. Ruim zestig mensen werken in dit textielservicebedrijf dat nog altijd voorop loopt in de nieuwste ontwikkelingen. Ook de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid. Dit blijkt uit het boek dat het bedrijf uitgeeft ter gelegenheid van haar jubileum. Burgemeester Marianne Heeremans van de gemeente Heemstede neemt woensdag 26 oktober aanstaande het eerste exemplaar in ontvangst.

 


Het boek geeft een beeld van de historie van blekerijen in de regio, en in het bijzonder van dit  bedrijf. Naast historische wetenswaardigheden uit het verre verleden is er aandacht voor het recentere verleden. Ook wordt er aandacht besteed aan het heden en de mensen die er nu werken.
“De geschiedenis van Wasserij Van Houten is de geschiedenis van Heemstede,” aldus Robert van Houten, samen met broer Paul directeur van de wasserij.

Overhandiging eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van het boek, dat een boeiende inkijk geeft in een stukje levende historie, wordt in ontvangst genomen door burgemeester Marianne Heeremans. Tevens zal Robert van Houten de belangstellenden inlichten over de laatste ontwikkelingen in de industrie, waaronder nieuwe technologieën. Neem de installatie waarmee duizend lakens per uur worden verwerkt, of de sorteersystemen, waarmee de medewerkers kledingstukken per cliënt kunnen inpakken.


Ook is er in het boek en tijdens de presentatie aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo werkt Newasco met diverse track and trace technologieën en wast het bedrijf op lagere temperaturen. Er zijn ook MVO-ambities, één van de doelen van Newasco Van Houten is om tussen 2005 en 2030 een energie-efficiencyverbetering te realiseren van 50 procent. Naast aandacht voor energie en technologie is er ook aan de menselijke kant van maatschappelijk ondernemen de nodige aandacht besteed.

Het boek van negentig pagina’s zal verkrijgbaar zijn bij Boekhandel Blokker aan de Binnenweg in Heemstede.

Over Newasco
Newasco is een vooruitstrevend en bekend familiebedrijf in de wasserij-industrie. Het innoveert voortdurend in co-creatie met haar klanten. Newasco verzorgt de textiele dienstverlening aan de sectoren zorg, horeca, bedrijven en ook particuliere markt. ‘Voel je Thuis’ staat op de gevel van de Newasco bedrijven, waar met plezier gewerkt wordt aan een verrassend eerlijke dienstverlening van bovengemiddelde kwaliteit. Zie ook www.newasco.nl.Note: MVOambitie; Willen we niet allemaal een onderneming die het vol kan blijven houden? Willen we niet allemaal de aarde ook voor toekomstige generaties bewaren? Wist u dat je dit door Maatscahppelijk Verantwoord te Ondernemen kunt realiseren? Wilt u ook met MVO aan de gang? Zo makkelijk was starten met MVO nog nooit! Doe de nulmeting en kom erachter hoeveel voordeel het u oplevert!