10 oktober - dag van de duurzaamheid

04/10/2017

10 oktober - dag van de duurzaamheid

Duurzame Expeditie 10 oktober 2017 - Dag van de Duurzaamheid


Op de dag van de duurzaamheid zijn er vele initiatieven.Wij hebben een interessante voor u op het oog.
Deelname gratis.


Uitnodiging

Op 10-10-2016 organiseert DOinNWH (Duurzaam ondernemen in Noord West Holland) een bustocht langs duurzame ondernemingen in Noord-Holland. Naast leden van DOinNWH kunnen ook andere geïnteresseerde ondernemers deelnemen aan deze dag. Kom duurzame inspiratie opdoen tijdens de bedrijfsbezoeken en kom netwerken!

 

Instappen

Stap op bij NS-station Alkmaar-Noord of NS-station Beverwijk (of neem met eigen vervoer deel aan onze expeditie). Aan het einde van de expeditie is er vervoer terug naar het NS Station Beverwijk en het NS Station Alkmaar Noord.

 

Deelname is gratis

Deelname aan deze duurzame expeditie is gratis, maar meld je wel aan voor een plaats (i.v.m. beperkt aantal plaatsen krijgen leden voorrang en wordt verder de datum van aanmelding gevolgd). Voor geïnteresseerden of aspirant-leden is deze dag een uitstekende manier om kennis te maken met de duurzame ondernemers in het DOonNWH-netwerk.

Mocht u na aanmelding niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, dan brengen wij een no-show fee van €37,50 in rekening.

Ik ga mee!

 

Programma

08.15 uur Vertrek vanaf opstapplaats NS-station Alkmaar-Noord

09:00 uur Opstapplaats NS-station Beverwijk

We starten deze inspirerende dag van bedrijfsbezoeken om 09.30 uur bij Newasco (inloop vanaf 09.30 uur), Nijverheidsweg 40, Heemstede. Verder bezoeken wij Park 20|20 en Tata Steel.

 

Newasco

Newasco is een wasserij met meerdere vestigingen in Nederland. Wij gaan op bezoek bij de vestiging in Heemstede. In een branche waarbij de processen per definitie vervuilend zijn voor het milieu leveren zij toch duurzame prestaties. Zij zijn trots op hun MVO ISO26000 zelfverklaring. Newasco is partner van MVO Nederland en zij werken nauw samen met de sociale werkvoorzieningschappen Paswerk en Amfors. Via de website van de NEN kun je hun MVO zelfverklaring raadplegen.

 

Park 20|20

De eerste Cradle to Cradle® -werkomgeving wereldwijd! Het businesspark in de Haarlemmermeer is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle -werkomgeving. Het park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen. Centraal staat hierbij het menselijk welzijn - voor nu en in de toekomst. Dit resulteert in een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving. Dienstverlening van hoog kwaliteitsniveau en economische groei zijn de positieve resultaten van deze vruchtbare en verfrissende kijk op werken. Via hun website kun je een video bekijken die meer achtergrond informatie krijgen over het concept achter Park 20|20.

 

Op de locatie van Park 20|20 genieten we bij Parkcafé Groen op z’n Groenst van de lunch die wij jullie aanbieden. Genieten op z'n Groenst! Met deze aansprekende slogan van Parkcafé Groen krijg je zin om direct langs te gaan! Voor heerlijk biologisch eten ben je hier aan het juiste adres. Maar ook voor een snelle lunch of een goede kop koffie. 100% feelgood food met de meest smaakvolle en vers geoogste groenten uit eigen moestuin of seizoensproducten van lokale leveranciers.

 

Tata Steel

De geschiedenis van Tata Steel begint bijna een eeuw geleden, nl. in 1918 en is een begrip in de regio. Tata Steel is zich sterk bewust van zijn plek in de omgeving. Daarom maken zij echt werk van duurzaam ondernemen en nemen zij hun sociale verantwoordelijkheid serieus. Zij zijn zich ervan bewust dat hun belanghebbenden verwachten dat zij transparant zijn over hun ambities en duurzaamheidsprestaties. Via hun website kun je hun duurzaamheidsrapport en maatschappelijk jaarverslag raadplegen.

 

Deze expeditie sluiten wij ’s middags af met een hapje en drankje bij Tata Steel te IJmuiden. Om 17.00 uur vertrekt de bus bij Tata Steel richting NS-station Beverwijk en NS-Station Alkmaar Noord om u weer bij uw vertrekpunt (OV of uw fiets/auto) terug te brengen. 

 

Bij voldoende belangstelling voegen wij nog een extra opstapplaats toe: NS-Station Haarlem Spaarnwoude.