Inschrijving ASN Bank Wereldprijs 2017 geopend

25/08/2017

Inschrijving ASN Bank Wereldprijs 2017 geopend

Startende duurzame ondernemers kunnen zich inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs 2017. Met de wedstrijd wil de bank duurzaamheid in de samenleving stimuleren.


De projecten moeten binnen één van de duurzame thema’s van ASN passen. Dit zijn: mens en samenleving, natuur en milieu en klimaatbescherming. De deelnemers worden tijdens het traject ondersteund met training, coaching en publiciteit. Ten slotte maken de ondernemers kans op een geldprijs tussen de € 8.000 en € 20.000.

Vorig jaar won onder andere het duurzame bier Hemelswater een prijs. Het bier wordt gebrouwen met regenwater afkomstig uit een regenton op het dak van het Amsterdamse Volkshotel. Hiermee wil de bierbrouwer wateroverlast tegengaan en mensen aansporen zelf maatregelen te nemen tegen wateroverlast.

Fairphone won in 2011 de Wereldprijs in de categorie eerlijke handel. Vorig jaar ontving de CEO Bas van Abel van Fairphone de Deutschen Umweltpreis. Hij is de jongste persoon die deze Duitse milieuprijs mocht aannemen.

Duurzame ondernemers kunnen zich tot en met 20 september inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs 2017.

Bron

Een mooi initiatief van ASN, onder het motto elke stap in de goede richting is er één en vele kleine stappen zijn samen een grote. MVOambitie streeft hetzelfde na en wil bedrijven uitdagen meer en grotere stappen te zetten en ze kenbaar en zichtbaar te maken. Wordt kostenloos lid van MVOambitie. Doe de nulmeting en kom erachter waar u nog stappen kunt zetten.